Thursday, July 16, 2009

TAR TAR TAR BAEK

assalamulaikum,

dua kurun sudah berlalu sejak aku melempiaskan segala coretan tidak munasabah ke dalam blog ini menyebabkan aktiviti otak untuk menaip kian layu. berlalu la sudah sesi internship yang best gila niaq haram kapla dunga, namun segala memori pasti terpahat dalam ingatan masing-masing. jika diajukan soklan berbentuk subjektif mengenai apakah yang paling dirindui ketika internship ini kepada aku, memang gua jawab TAR Villa r.

TAR villa adalah tempat aku tidoq, makan, minum, mandi, curik tilam gori, kutuk beliau, lepen, mintak tunjuk ajar dari sifu-sifu seperti nazir, kay dan topek, hindhu kerja, pilow talk mengenang zaman sekolah rendah yang sweet bagi sesetengah ahli, xlupa juga yang violent milik gua, tapau makan hindhu kat bawah, kutuk guard rocker, jamming untuk performance yang xjadi, hedonisme dan banyak lagi.

TAR villa boleh diumpama kan sebagai melaka di zaman silam, ia adalah tempat persinggahan pedagang-pedagang india yang mencari kerja seperti En G dan En N (En N berkerja keras mengumpul wang demi membeli pedal, bukan kesukaan beliau untuk datang berhijrah ke TAR villa mencari kerja dan meninggalkan kampung halaman di bombay). Tidak lupa mereka-mereka yang datang dari pantai timur bermalam di TAR villa di kala tiba di kota ibu kota Kuala Lumpur. Ada juga imigran puak orang asli puchong bahagian narkotik singgah di sini sehingga mendapat panggilan telefon oleh ummi agar beliau segera pulang kerumah bermanja dengan keluarga. Tidak kurang Ketua Pemuda Bawah 15 Tahun Umno Putrajaya yang sering lepen di kala ujung minggu berkaraoke bersama penduduk-penduduk TAR Villa. Begitu juga yang terjadi kepada adik angkat Nawawi Exxon yang acap kali menempatkan diri di sini bagi menghindari jiran-jiran hindhu nya yang berkubu di Port Dickson.Di uar-uar kan bilangan mereka hampir menyamai batalion Zionist Rejimen ke-17. Bilangan penduduk TAR Villa yang pada zahirnya hanya 8 orang akan bercambah pesat setiap kali tiba hari jumaat setiap minggu. Bagaikan hindhu di Bt Caves menjelang Deepavali.

Apakah yang menarik sangat dengan TAR villa sehingga ia menjadi pusat pengumpulan umat manusia?Sebenarnya aktiviti-aktiviti yang dilancarkan oleh penduduk-penduduk TAR villa setiap minggu amatlah menarik untuk di hirau kan. Segala ritual, tradisi, perkelahan, perkemahan tidak boleh dipandang enteng. Setiap aktiviti yang dianjurkan pasti menarik minat manusia seantero dunia.

Dari sudut ritual misalannya, setiap bulan tanpa gagal Pit Kudha akan mengambil pesanan dari rakan-rakan menjelang tiba nya 19aribulan. Maka pulanglah beliau di malam ari dengan membawa hotdoggerz(bak kata Pit) untuk rakan-rakan yang bukan sahaja lapar bah kan pelahap dan kuat mentekedarah.

Secara tradisi pula,sudah menjadi lumrah para penduduk bergotong royong mengemas rumah yang sudah bertukar rupa menjadi sebuah pusat pelupusan sampah pabila tiba hari minggu. Ahad ataupun Isnin sudah ditetapkan sebagai hari treasure hunt dimana segala harta karun, duit syiling, baju 2 tahun lepas, spender koyak fluorescent(ni gua tambah), daun kering dalam plastik ubat, naga dan karam singh waliya akan dijumpai semula. Habuk mula menghilang, kepala mula senang, televisyen tersemat rapi di atas meja, karam singh waliya ditempatkan kembali ke sri pentas, naga disusun rapi bawah meja Nanai, dan DBKL tadi berubah menjadi hotel 7 bintang seperti Burj Al-Arab yang memukau setiap mata yang singgah.

Perkelahan dan perkemahan tidak perlu aku uraikan lagi kerna suda cukup report yang telah di post oleh rakan sejawat.

Aku pasti akan merindui tempat ni. Adik aku intern nanti aku suh die sewe uma ni. Anak aku intern pon aku suh die sewa uma ni. Semua kaum kerabat akan aku paksa diorang sewa uma ni.

P/S:Ni serius skit.tapi yang paling best sebab ade kawan-kawan cam korang di sisi. Kalo duk TAR Villa xde korang pon xbermakna. Untung gila ada kawan cam korang. Terima kasih semua!

9 comments:

Tok Aweed said...

Tar villa sememangnya TAR~~

Tahap 'TAR' yang sungguh agung sampai pasha@puak asli Raub leh join men wow dek penangan duk TAR villa.

opah said...

TAR villa nh mmg tempat azaib n suciii!!! mmg hapening abes laa. ak pn leh men WOW..haha mmg bets la sialll.. seyes nh mmg kenangan terindah...

kesitimewaan TAR villa

1. kubu
2. pusat gossip liar
3. pusat party liar
4. markas persidangan kongsi gelap
5. cc
6. amoi bwah umah yg ske kco2 kite time turun lift.. awww
7. makanan indhu yg rase mcm kepam tp disukai ramai

bnyak lg la... adoi2 best siallll

woody said...

peh, as touching sial..
salut2...
haha..
mmg TAR-villa neh tmpt ak menyinggah setiap kali datang ke KL dari pantai timur dan ak berbangga jap jadi ahli utk beberapa hari yg ciput pun..
ternyata aktivit sgt lah hebat dan layanan mesra dari penghuni rumah mmg tak boleh dinafikan lagi..
apatah lagi layanan amoi2 yg comel dan hot juga..
paling salut.. PASHA MEN WOW!!!
KAY PENAH MENEMBAK LIGHTNING BOLT..
wahahahahahaha...
ajaib2

why.don't.you.ASK.me? said...

hahaha!
kay buan saje menembak lightning bolt.
malah pernah melancarkan wrath dan tidak lupa jua starfire.
hahaha!

syfq amr said...

Rumusan aktiviti-aktiviti sejak berkampung di TARvila :

1. Lepen di kedai bawah LRT
2. lepen di kedai hindhu bawah tu
3. Lepen di kedai makcik Melayu sebelum dia tutop
4. Lepen di kedai Melayu baru lepak dia bukak balik.
5. Lepen makan di kedai makan nasik ayam seberang Jalan
6. Lepen di Murni
7. Karok di KTV dan Alamanda
8. Bermain futsal.
9. Penat nak mati main futsal.
10. Sesi mengata ahli rumah (nama dirahsiakan, tapi stat dgn I.)
11. Berkelah
12. Bercuti mandi sungai
13. Bercuti ke Redang yg nadim n bon x pegi.
14. Membeli barang di Danau Kota.
15. Lepen di Old town white coffee di danau kota.
16. Lepen di Look-out point. (jgn bgtau sapa2 aku hilang selipar disini.)
17. Pegi studio
18. Balik studio, lepak BRJ, dan order nasik lemak ayam.
19. Membaca koleksi Alam perwira Tok aweed.
20. Jogging bersama Luis.
21. Sesi cuak ada benda kat tempat tido pasha.
22. Celebrate besday Nazir. Dia hampir menangis.
23. Ketika sangat ramai penduduk di rumah tersebut, terpaksa berkongsi tilam. 5 org satu tilam.
24. Tgk ___ kat komputer pit.
25. Tgk ___ kat PC nanai, pastu kutuk nanai tgk ___.
26. Bermain snuker dgn riang.
27. Melihat rakan2 bermuka masam main lucky ball dgn Tok aweed.
28. Menekan butang 3A. Bodoh pa takda tingkat 4.
29. Juga mengatakan Bodoh pada tingkat 13A.
30.... mmg sgt banyak la aku x pat nak list...

nazirhussin said...

mane die encik N tuh? meh sini gua nak jek dada die. die tak tau ka best gila kut dok TAR villa tuh.

tapi serius, ni cuti sem paling best lam hidup gua. dengan peristiwa2 menarik yg berlaku, memori TAR villa mmg terbaik.

Pak Li, Kak Eita, nasi dagang Gombak, BRJ (gab penah sajest kat gua ikut dia apply keje situ, gila!) Mali's Corner+otak2, Al-Ansar, satay kambeng pecel lele dan pelbagai lagi spot makan menarik, tambah menarik bila lepak dengan hangpa sa-mua.

trima kasey warga TAR villa dan pedagang2 lain.jumpa lagi di lain hari. haha.

woody said...

ces, sebut juga name ku dan rum8 yg x ker redang..
sedih sial..
fak~

ku.mahu.KAY.tahu said...

ak rindu TARvilla
nuff said
tiada lagi hot dog 19 aribulan
T_T

Merissa K. said...

Ada juga imigran puak orang asli puchong bahagian narkotik singgah di sini sehingga mendapat panggilan telefon oleh ummi agar beliau segera pulang kerumah bermanja dengan keluarga.

Ini part paling TARbaik. :)