Saturday, September 5, 2009

kisah bebenor... lakonan terhebat ahlil D23

The story begins pada ketika berlangsungnya pesta graduan 2009 tempoh hari di bumi gersang toronto. azan maghrib berkumandang namun seruan tersebut disambut dengan mesra oleh penghuni penthouse D23 dengan laungan 'Owning', 'Double Kill' etc. serta carutan2 agung i cant describe here due to isu2 perkauman serta status kepiggyan yang dikurniakan oleh penghuni2 sendiri. namun, that maghrib was no ordinary maghrib kerana.....

Beta serta senior beta telah dikunjungi oleh seseorang yang aneh lagi asing yang mengunjungi suite beta. pada ketika itu, berbagai2 questions pondered dalam minda beta...
beta bertanya; "ye? ko nak sewa kereta ke?"
manusia aneh: "tak, nak sembang sikit"
beta bertanya lagi: "ko kenal aku ke?"
manusia aneh: "tak, ni nak berkenalan la ni. meh la sini jap" (sambil mengajak beta keluar dari suite beta)
what the fish
beta keluar sahaja dari bilik melayan kerenah rakyat however kepala hotak berjambul beta dikejutkan dengan kehadiran two tablighs outside the suite. sekali lagi...
what the fish
+
shittake
=
JIMBIT
(terkena aku kali ni)
tabligh2 tersebut menyatakan bahawa mereka would like to copy perbuatan yang pernah dianjurkan oleh penghulu manusia (kalau tak kenal, bawak2 la pergi masjid ye anak2) pada zaman hidupnya. mereka menyatakan bahawa aktiviti ini akan dijalankan pada waktu after maghrib on every weekend. those tablighs mahu deliver dakwah kepada beta akan tetapi...
jeng jeng jeng dan jeng...
beta telah mendapat ilham yang pintar pada saat dan ketika itu. terbuktilah kepala hotak beta tidaklah berjambul after all. beta dengan gagahnya berkata, "ha, elok lah tu! bende yang elok ni baek kalo kite wat ramai2. kite panggil satu rumah!" tablighs seakan disagree menerusi riak wajah mereka namun sebelum mereka cuba membantah beta telah memulakan langkah2 beta dahulu. 

"hoi pejol, ni dorg nk ckp sket neh...jom la~" senior beta mereply, "ah, aku busy!" (padehal baru je pas sembang ngan aku)

beta continue my steps to another room without menghiraukan perbuatan tablighs yang cuba menghalang beta yang membuat kecoh...langkah beta terhenti di pintu bilik shaman beta a.k.a tok aweed (bomoh agung) yang hanya memakai boxer sahaja pada ketika itu sambil terlantar di atas katil. kelibat lain yang ada di dalam bilik itu termasuklah syaitan mapley a.k.a Gab Bunc yang juga memakai boxer sahaja, enchek woody (minta maaf, beta tidak mahu memberi nama manja kepada beliau kerana beliau adalah founder blog ini, kipas2) serta flasher terkenal yang ketika itu memakai uniformnya lengkap dengan aksesori tambahan= boxer flash + towel. 

beta mengajak para tabligh berkunjung ke bilik itu, kesemua makhluk terkesima dan tidak bernafas. namun enchek woody dengan tenang menghulurkan kerusi suitenya kepada tablighs sambil making his way exiting the room. Bunc tidak mensia-siakan peluangnya lalu mengikut jejak langkah enchek woody dengan pantas sambil menyatakan beliau mahu ke bilik air sebentar (sumpah orang yang menghuni di bawah bilik boleh dengar beliau lari dek kerana berat badannya serta langkah lipas kudungnya yang super menggelabah). akan tetapi, the best performer pada malam itu adalah tok aweed! at the time tablighs masok bilik, tok aweed mengambil langkah bijak menutup pusat bujir serta kepala lututnya dengan tuala beliau namun apabila beliau melihat Bunc melarikan diri, beliau teros mencampakkan towelnya dan bingkas bangun tanpa berkata apa2 lalu mengeluarkan dirinya dari suite! (korg da rugi satu nikmat kehidupan sbb xpat tgk cara aweed lari kuar blk!) 

dengan itu, tinggallah beta serta paan di dalam bilik tersebut melayani sahaja perbualan tablighs talking about life and death. namun, janganlah para pembaca lupa bahawa enchek paan masih lagi memakai uniformnya pada ketika itu! sesekali tablighs menoleh ke arah paan (tergoda mungkin). sedar akan dirinya diperhatikan, paan grabbed his towel dan menutup boxer flashernya yang terkenal~ sayang, tablighs tidak dapat melibat suatu keajaiban dunia yang telah dinikmati oleh penghuni2 D23 sejak sekian lama. tablighs tidak kecewa malah meneruskan madahnya dan sesekali menoleh lagi ke arah paan (mungkin masih berusaha untuk melihat 'bebola ikan' itu). kini, paan cuba pula menutup pusatnya sambil mempamerkan wajah cool and buat 'dunno' je~ 
postmortem 
kepermergian tablighs disahut dengan hilaian tawa syaitan bakk oleh seluruh penghuni D23. berikut adalah kata2 yang diluahkan oleh tok aweed sejujurnya dari lubuk hati dan parunya:

tok aweed: bende cannih, nak marah xleh, mende betol. nak halau kang kene sambar petir. so kesimpulannya, blah je! 

Syabas semua...

7 comments:

woody said...

bani anak hazraammmm...
paan tutup cendawan ya...

|Rb37| said...

bebola ikan la!

JeLoT said...

so idola dalam cerite nih tok aweed la ekk?hahaha

zopakkun said...

haha.pastu gab gelabah masuk bilik.siap kunci lg.aku mnde ape.

bagus la tabligh tu x dpt tgk cendawan.nti xleh tdo dowh.huhu

ticqooo said...

creative gok bdak kecik kene tok aweed...derhaka kapada dewa ni

Tok Aweed said...

bani ooo baniiii~~

Toksoh dok wat keje gile lagi la pasni weyyhhh~~

mung gi la layang tabligh tuh soghang2.

ak macam kena backstab rikimaru kut mlm tuh. sakit baaaaii~~

Billy Aman said...

backstab dok sakit lg tok aweed..klo usha ward kne kitai lg nyayat ati