Wednesday, September 16, 2009

Pre Hari Raya Aidilfitri 2009

Sudah sekian lamanya ak rasa blog nie hampir kusam,usang dan berbau masam dek kerna kemalasan author2 dan editor2 yg lebih gemar menggaru perot ketika di bulan yg mulia ini dek kerna tk pernah rase lapar seperti ini di bulan puasa. Ya. Ogos-September 2009 menyaksikan satu lagi episod PIB berpuasa di bulan Ramadhan seperti tahun2 sebelom nya.tak dilupakan ada juga muka2 tenang yg bleh melompat hingga pkol 11 malam tnpa perlu berbuka puasa dan ada juga yg berpura2 berbuka puasa dan mengenakan muka KANTAT seperti org yg 16 hari tk jumpe nasi dan air. Indah sungguh suasana bulan puasa.macam2 kerenah yg ditayangkan oleh ahli2 PIB kerna dibulan2 lain suma ahli PIB hanyalah seperti org2 biasa yg berpura2 seperti student.Pandai korang menyamar ye.

Jadi tujuan ak cebok blog nie dek bnyak sgt tayek yg ditinggalkan oleh visitor2 luar hanyalah utk menulis laporan penuh berkenaan Majlis Berbuka Puasa Perdana Hal Ehwal Pasukan Ingin Berhibur tahun 2009 yg dianjurkan oleh PIB Bhd di Hillcity Hotel.Enjoy.

15 Sept 2009 -

Nazir: Deme rase la kan. Kitey patot adey majleih berbuke puasey bersame2 rakan2 PIB kite sebelom pulang beraye nie.Kome rase lagu mane Zahid.Okay ke??

Zahid: Oooooowhhhh!!!aku sek Pake bereh belake.Darilah raksaso deneso.Eh.tu sek baghat.oowhh.Daghat demo.Eh.tu sek baghat lagi.

Maka, dengan lengkapnya perbualan tu..timbul lah idea kejam Nazir utk memperkenalkan majlis berbuka puasa perdana yg dia pon tk tahu bleh jadi ke tak dek kerna suma ahli2 PIB dah tk larat nk makan grand dah.keje makan grand je.tp dgn tekad dan usaha seorg warga Perak keras,Nazir pon mengepost thread kepada sumer ahli PIB menyeru agar sumer ahli PIB menyokong gerakan berhaluan masam ni utk menjayakan nya. Dan seperti Rohirrim menyahut panggilan Rohan, seperti Counter Terrrorist yg menyahut panggilan 'Need Backup' dan seperti seperti Pasha menyahut seruan 'Raid,Raid

16 Sept 2009-

6.00 Ptg- tepat seperti yg dijanjikan, sumer ahli sudah pon bersiap dgn muka masam dan marah dek kerna lapar tk terhingga dan tension menunggu member2 mereka bersiap mengalahkan seorg model bertubuh langsing 5kaki 9 inchi dgn ukuran bdan 34-25-36.bersiap mengalahkan janda.tapir btol.sapelah tu.maka tepat jam 6.45 petg kami pon bertolak menuju ke Hillcity hotel dgn hati girang gumbira.seramai 34 ahli termasuk ahli2 dr kaum Hawa pon turut serta.mereka dr kaum hawa adalah awekz2 kepada ahli2 PIB yg tk henti2 memberikan sokongan padu disamping memarahi balak mereka dek kerna memiliki kawan2 yg tak senonoh seperti ahli2 PIB.ish ish ish.kereta2 yg bergerak adalah kereta milik GAB,AS,KAY,JELOT,TOPEX dan juga JAZ dan tak dilupa ahli2 pasukan tak reti2 henti berhibur MAJIN dgn bala-bala 'krishnan' mereka.

7.35- Smpi di hillcity,menusuklah bau2 nikmat dunia yg tk dpt disangkal oleh deria hidung lagi.bau air sirap bandung,rendang ayam dan ikan percik dan jugak bau ketiak Arab yg sgt mudah dikesan oleh hidung2 ahli kerna lapar tahap hanjeng.dan memg tk dinafikan,kalo tkder makanan kt Hillcity tu memg dah lame dh kami pajak ketiak Arab.kami agak lewat smpi kerna condition cuaca yg tak mengizinkan iaitu hujan lebat di sepanjang perjalann.maka terbantutlah niat kami utk berbuka on time kerna jalan jem mcm niaqqqq haaazzzreeemmm!!!!.lapa.marah.dan benci.itu jer yg mampu dikatakan. dan event diteruskan dgn aktiviti makan mcm Balbir dan mengutuk member2 yg suka melebamkan kawan2 nya yg lain.Indah suasana itu terutamanya suasana ketika mengutuk2 member yg disebutkan diatas dan terhibur dgn lawak KontolLagenda yg berjaya menensionkan Wazi dlm permainan computer Counter Strike.


Berikut adalah bukti2 kami berjaya menakluk Hillcity Hotel:'

perot bukan penghalang kemachuran

team jacket kejam @ Hillcity Hotel
Nadim khena pajak ngn Gab
Pejol yg malu-malu bergambar dgn awek Hillcity Hotel
No price to buy this kind of guys.Love you all
(Extended Version Of Pasukan Ingin Berhibur)
Inilah si Kontolagenda yg dimaksudkan
(Mok ditgah-tgah)
SDARian buat Reunion kat majlis nie
Can u put a price on this.Hell No!!!!


Lastly, event ini ditutup oleh ucapan pengurus event, saudara Nazir yg penuh patriotik dan berbaur ketuhanan dan mengajak agak sumer ahli bersatu padu dan elakkan diri dari dipajak oleh makhluk2 halus.Terima kasih yg tak terhingga kepada umat2 yg menjayakan majlis yg julung juling diadakan ini.Terima kasih.

Sekian dulu laporan yg ringkas dr saya,
Kay Ashraf.
Pasukan Ingin Berhibur Club

13 comments:

opah said...

torrrbaekkk
luv u all guys
kenangan terbaik

PeJoL said...

torbaekkkk....thanx guys...tp xpuas ati ngan kay..kete aku xdisebut..haha

ku.mahu.KAY.tahu said...

eh
ahahahahaha
lupe plak WLL 700
mungkin sebb ak dh nmpak keter ko pkol 3 sebelom tu kot.
ahaks~

toge said...

aku xpuati gak!! swift xde pong!!!!
gni r osmet!!!

ticqooo said...

TORR...mmg ZEESSSSTT!!!
best sbb majlis dihadiri oleh sume kaum termasuk kaum kurang 5 kaki 3 inci, raksaso, deneso dan jugok gapo sajo

JeLoT said...

SEZLAMTZ HAZRIZ RAZYAZ..MAAPZ ZAHIRZ BAZTINZ..

woody said...

NICE ONE Kay..
takyah la aku update...
hehe..
post gambo ajela...
Selamat Ari Raye rakan2..
maap zahir sahje, batin tak perlu..

paan terjatuh lagi. said...

batin ade bong, sori ah selama ni terogol ke terapa-apakan , teraba, tergigit, terpulas . cheers!

zopakkun said...

selamat hari raya kawan2.salah silap harap ampunkan.utang piutang dihalalkan.haha

nazirhussin said...

syahdu betol aku bila hampir sa-mua ahlul PIB dpt berkumpul dan merosakkan harta benda milik hoztel selain membuat pencemaran bunyi ke tahap maksimum. :')

moga tahun2 berikut nya aktivitas tradisi ini dapat diteruskan lagi.

selamat hari raya kepada yg beragama Islam. lain2, lain cerita.

Tok Aweed said...

walaopon gua x makan byk itu hari(gara-gara nk diet, jgn salah paham) tapi aksi melepen bersama rakan2 sambil berbual sampah dan mengutuk kontolagenda sememangnya 'TER'!

P/s(kepada kay,ask,dan budak kecik jelot): FYI, ak yaitu tok aweed berpuasa time blk kl smlm. SHAME ON YOU!

JeLoT said...

hahaha~tok aweed pose??
hahahaha~hahahahah~

|Rb37| said...

ak pule dilarang utk turut serta...wuu...