Saturday, January 2, 2010

AZAM TAHUN BARU



Jika tiada azam baru boleh kene tembak ke?



Bosan dengan kehidupan skema muda mudi sekarang yang mahir menterpoyokan azam tahun baru mereka. Azam nak grand je. Gred A punya azam. Azam ni tak boleh kalah. Pasti menang anugerah skrin ni. Si A(nama hanyalah untuk disamarkan sahaja) mengeluarkan kata-kata yang bersifat lipan, aku mahu menjadi insan yang berguna kepada masyarakat, mahu berbakti kepada ibu bapa, negara.perhh. tapi..perilaku selepas itu membenarkan ia di terajang di bahagian kiri muka oleh bilal ketika berlangsungnya khutbah Jumaat yang ke-2. Ibu suruh solat, Haram ingat bile waktu solat. Ibu suruh kurangkan main and study HARDDD. ‘o/’ selalu apabila tiap kali kuar list. Maki hamun lak lepas tu kalau tak masuk list. Pa lagi start list baru la.


Si B(juga seperti diatas, nama hanyalah bersifat samaran sahaja) pula berkata xkan ade 1 pon lecture yang boleh terMISS sem baru nanti. Start je sem nanti , ermmm tolong sign, tolong nyatakan kehadiran aku dengan cara yang indah, tolong memberitakan kehadiran aku kepada lecturer dengan sifat yang sopan dan suci.

Hmmmm.. dusta, nesta, vista, kusta belaka

Seperti lagu ini

“ayahku selalu berkata padaku
laki-laki tak boleh nangis
harus slalu kuat
harus slalu tangguh
harus bisa jadi tahan banting

Sakit penyakit,
Penyakit kusta buat aku derita”
*Lucky Laki – Superman

Kesimpulannye apelah azam tahun baru kita yang betul2 true wahai ahli Pasukan Ingin Berhibur untok tahun 2010 ini?

Sila lempiaskan azam kalian semua di rongga-ronga komen di sudut sirat dan suci di bawah ini.

Sekian, selamat tahun baru 2010 dari saya Opah merangkap setiausaha bahagian prejudis sayap kanan P.I.B.

15 comments:

Billy Aman said...

azamku ialah melihat sahabatku nadeem si jubo berbahagia disamping zabon yg menyelamatkn card m3x nye.... amin ya rab

opah said...

azam gua ringkas je

1. buang spender 2009
2. beli spender 2010
3. pakai spender 2010

hareezi said...

azam saya..

.....
...
.

haram ader azam!!!

FAIZUL AZIZI said...

azam saya ahmad azam

Tok Aweed said...

Azam 2010 = Lepas grad tamo keje. Mau cirit wow tanpa batasan.

"I don't have a life, I have an account"

syfq amr said...

1. nak bergambar dgn abg faizal.
2. ........

tu je

hareezi said...

ahmad azam ader azam x pejol?

kicap siran said...

azam saya

1) berbakti kepada masyarakat
2) berbakti kepada nusa dan bangsa
3) berbakti kepada keuarga dan rakan2
4) berbakti dah berbakti-bakti

woody said...

wtf deng???
i have a fucking account too..
adakah aku xdak life gak??
O_O
>.<
=.=
T.T
^.^
>.>
<.<

woody said...

oh, cmner ak nk tekan 'like' kat post billy ni.. huahua

opah said...

tulis <3 billy
lol

aku ske azam kicap

ask said...

aku xsuke azam.
azmi boleh?

nazirhussin said...

azam aku nak pukol sape yang discover nazir corner tu!

sumpah! ini janji!

woody said...

nazir punyer azam paling agung.. ak nk join sekaki gak..

ku.mahu.KAY.tahu said...

azam gua tahun nie

1. Gosok gigi 2 kali sehari
2. Pastikan diri gua pegi semayang raye tahun nie
......
...
..
.

Tu jer la
Hidup Melayu!