Wednesday, January 28, 2009

kuala lumpur~~kuala lumpur~~indah tak terkata~~

kuala lumpur a.k.a KEYELL
kalo korg tk tahu tmpat nie memg la korg *****..siryes
ku coret blog nie hari ni sebb ak dh tgok blog nie makin lame makin dh nk berabuk..walopon pencoret2 blog yg ak tahu ramai di luar sana tp masing2 menyepikan diri dn menganggap tnggungjwb itu bukan terletak di bahu mereka.hampeh sungguh.korg tulis plak pasnie oi.blog kita tanggungjwab kita.

so
berdasarkan tjuk atau pon topic diatas ingin ku sentuh la sket tntang hidup kita sebagai trainee yg keji di company2 host kita nie.walopon ader ramai yg enjoy intern nie dgn keadaan bleh tgok wayang ktika waktu kerja,bleh kuar dan berdating dan tk lupa juga balik umah dan terus tido...namun ader jugak sahabt2 kita yg tidak bernasib baik dan diperah sehingga kering oleh diktator2 di dalam ofis mereka..ak ucapkan takziah dan semoga maju jaya~

kenapa k.l
yg jadi topic perbualan hari ini kerana korg pon tahu..bandar metropolitan yg penuh dgn sisa2 makan pagi kembung perut dan juga iblis dan syaitan penuh dugaan bak kata butterfingers ini memg menjadi tmpat yg semak perot bila kita melihatnya.walopon semak perot dan serabut macm mane skali pon nk tknk terpaksa la jugak kita meneruskan hidup kerana pointer yg ada lebih menyemakkn perot.hahaha.semak perot dan 8 bulan di hadapan......confirm korg dah mula riso...kan2...tp ini lah yg aku boleh nasihatkan....carilah hiburan...pergi berhibur...setiap kali korg tertekan...berhiburlah....kerana kalo korg nk tahu tmpat tnggal ak adalah di WANGSA MAJU..ku ulang..WANGSA MAJU...dimana semua umat berkumpul disini untk hidup..ak tk thu kenapa yg diorg nk sgt dok kt sini..mgkin mereka tertipu dgn perkataan 'maju' lalu beramai2 bawak segala anak pinak dan segala suku2 kaum adat resam bwak ke wangsa maju tu...
setiap pagi bgun tido ingin ke opis ak dh mula hadapi tekanan hidup dimana korg terpaksa tggu train yg ke 5 atau 6 baru bleh korg naik tren tu..itu pon korg berdoa la ader train kosong lalu...kalo tk...GG jer la...dan korg teringin nk duduk dlm train ketika hendak ke kerja...lupakan lah angan2 dan impian ko tu..lebih baik korg berangn nk jadi Presiden Amerika dr nk duduk dlm train pagi2 hari...

baru bercakap pasl train..blom lagi org yg menaiki train itu...dressing smart...bermuka cun...tetek besar...hot n spicy..tp bila pintu train terbuka ja...maka terbuka la sifat2 iblis yg sebenarnya..muka cun dh jadi cm tayar...tetek besar pon ku rasa nk gigit dua2(????wtf????),muka putih pon korg dh nampak mcm *****...mrah...dan dlm hati korg berkata..harap muka jer cun..tp nek train prangai mcm firaun.ader jugak yg apabila ditolak mereka melenting...siap maki lagi tu..'jgn tolak la babi'...dan pada ketika itu aku mula mengiyakan statement mamat itu..babikah kita????...adakah sumer org yg beratur di train hari itu adalah babi...habis siapakah kita sebelum nie????merenung masa depan maka aku lupakan hasrat ak utk naik train dan berjalan balik utk amik keter.itulah perasaan nek train di pagi hari dlm keadaan mantong yg boleh rase nk tampar muke org kuat2.

tp kan sebenarnya ader trick yg boleh buat korg bahagia dan bende nie hanya boleh di buat pabila korg kuar dr umah sewa korg sorg2 jer..kuar ramai2 ngn member tk syok...sebenarnya walopon kenyataan naik train itu busuk..sebenarnya ader indah nya~~~
awek cun yg berada beratur ayu di depan anda itu sebnarnya keindahan yg patot korg nikmati...memg kadang2 rasa mcm takot diorg pusing dan terajang muka korg...tkpon diorg menjerit tolonggggggg ader org raba saya....tp bila difikirkan balik...bodo gak kalo dier nk marah..nek train kot~maka aku hanya biarkan bdan beratku terhoyong hayang mengikot rentak dan irama train tersebot..kdang2 train menyenget ke tepi pon..aku menyenget ke depan..huahuahuahuahuhau....inilah hiburan yg ku maksudkan yg membuat ku tersnyum hingga ke telinga bila smpi ofis..ngahahahaha

tp
berjaga2 kerana di depan anda tk semestinya jesicca alba atau amoi berdada besar...mungkin jugak mereka di dpan anda itu adalah~~~~*****~~~~

p/s: gua edit sket sesetengah terms.takut orang flag blog ni.sebab bangkitkan isu racist.

15 comments:

ku.mahu.KAY.tahu said...

post ini tidak ditujukan kepada org yg intern bukan dikuala lumpur...hahahhaa...to be continued...

zopakkun said...

thanks kay...aku kat shah alam xleh naek tren...transpot sdri saje...
sape2 yg kne perah kat ofis tuh ok la lg...consider la org yg kne perah kat site or yard n kene overtime kdg2 T_T

GER said...

zopak da mcm mapley btol da...
aku da sound suh jgn maen panas tp dia syok lak maen panas...
dlm post ni ade unsur2 perkauman or sbb mmg writer dia bangsa tu??perkataan HINDU ade merata2 dlm post kali ni...keep up the good work khalid...wakakaka

ku.mahu.KAY.tahu said...

aku memg racist..nk buat cner kan..ngahahhaha...pit la nie...ngajar aku guna perkataan tu...dier hindu ajar ak plak..huhu

PeJoL said...

kay sajer jer nk promote HINDU

Muhammad Afiq bin Mohd Sadli said...

zopak si pedagang cable tray~

zopakkun said...

mane ade mapley...latino kot kulit aku...
smenjak aku kje intern neh rmai gak gadis usha aku dowh...aku rs diorg suke tgk kulit aku la...tan la kate kan =P

woody said...

hahaha..
cibet menghuyung hayangkan badan ke sana sini...
maw tegolek awek tuh ko buat kay..
alang2 tegolek, comolot tros..
haha...

PS: avoid excessive racism... kes3

ask said...

kay mmg indhu bak.
zopak indhu bajet latino.
korg sume mmg style indhu.

ku.mahu.KAY.tahu said...

hahahaha
bastard ko ask!!!!
terhoyong hayang nie ikot irama train
stended arrr
aku promote untuk hang la pejol
hang hindu bak kot
hahaha

ErneyErney said...

boleh x nk menyebok?haha aku mmg setuju sgt2 dgn al-kisah train.hanye org2 yg naek train di waktu pagi jer yg FAHAM.aritu ade makcik tua ni pkai shades slambe badak potong queue kat masjed jamek! aku tunggu 3 4 train koooot.rase nak tendang!!!

GER said...

hahaha...tren2...aku ade idea cmne korg bole nek cepat tren siap dpt dudok lg time peak hour...korg bwk tongkat 1...bwt2 injet or saket...nescaya korg akan dpt dudok dgn hati tenang n sambung tido sambil tggu tren smpai...selamat mencubaa

askane_tome said...

GER selaku ex golongn injet2/tongkat2/saket2 lebih mngetahui.
walaubagaimanacarasekalipun kamu semue naek train, kay tetap indhu.
in indhu kay 'thrust'.
hahaha!

GER said...

hahaha...in indhu kalid trust...may the hindu be wif u...

PeJoL said...

kay, ko nek tren xdapat duduk ker??
mesti orang kasi ko duduk...
ko kan wanita mengandung...
hahaha