Wednesday, January 7, 2009

Produk barangan Israel

Blog ni bukan je kite nak tulis pasal aktiviti-aktiviti hedonisme,selain tuh kite leh share macam-macam lagi bende.Lawak ke,video-video sensasi(amik URL dari youtube etc),bende-bende yang berinformatif pun leh jugak.Aku nak post pasal benda-benda hasil keluaran Israel.Aku senaraikan produk yang senang kita nampak merata-rata kat Malaysia ni.

Antara produk-produk Zionis a.k.a Israel.

1.Arsenal(Pasukan bola)
Kahkah,ape cite peminat-peminat bola Arsenal.Nadeng fan Arsenal weh.Siapakah sebenar nya Nadeng?.aku kasik URL skali --> http://www.inminds.co.uk/boycott-arsenal.html

2.AOL Time warner
-CNN
-AOL internet
-ICQ (tempat chatting zaman silam)
-majalah Time

3.Coca-cola
Yeah aku pun suka minum coke malam-malam dengan hisap rokok.Dan coca cola ni ade anak-anak syarikat macam Sprite,Scweppe,Fanta,Sunkist dan sebagainya.Jangan ingat kita minum light coke kita tak akan mengurangkan potensi kencing manis dan mengurangkan bantuan kita terhadap pihak zionis.

4.Delta Galil
Dia supply tekstil untuk pakaian
-Mark and spencer(beskot dia sedap,sut dia murah,ubat ketiak dia wangi)
-Carrefour(beri barang2 keperluan di sini)
-Victoria Secret(tegah bini-bini korang mak-mak korang beli pakaian dalam di sini,tak elok mata memandang)
-Gap ke Gab?(jual pakaian)
-Banana republic
-Donna Karan New York/DKNY
-Ralph Lauren(aku kene stop pakai baju polo)
-Calvin Klein/CK
-Hugo Boss

5.Estee Lauder
Produk lebih kepada kosmetik dan perfume.
-DKNY (dem minyak wangi reddelicious aku)
-Tommy Hilfiger (dem Tommy boy aku)
-aramis
-clinique etc

6.Johnson & Johnson
Produk bayi.Aku tau korang masing-masing belum ada anak lagi.Nanti dah ada anak pakai lah jenama Suci ke ape lagi ntah.

7.Revlon
Produk kosmetik

8.Starbucks
Cukup-cukup lah minum starbucks.Eh akak comel,nak Dark Cherry Frappucino satu,saiz venti ek dengan krim lebih taruk atas,tabur serbuk coklat sekali?

9.McDonalds
Hakhakhak,sedap weh Spicy Chicken McDeluxe,Prosperity Burger,Fries dia terbaik,Apple ngan Banana Pie dia bes,Coke dengan ais dia shiok dimakan begitu sahaja.As ajak kita makan mapley beramai-ramai,adakah As tertakluk dalam golongan itu?Ger pulak kata Mapley ada hubungan dengan U.S.,macamana dia tau?

10.Danone
Produk-produk beskot macam Jacob dan Lu biscuit.Jangan terpengaruh dengan iklan Sekejap ada,Sekejap tak ada,Sebenar nya sume chipsmore tuh da ada dalam perut.

11.Disney
Disneyland termasuk skali produk Israel.Tapi bes duh disneyland,bes gile tak ingat.Kalau pegi sane korang tumbuk dan pukul orang-orang yang pakai pakaian mickey mouse dan donald duck tuh,sambil cakap 'babi kau zionis',gedebuk gedebuk.Kalau ada yang berpakaian Snow white tak pun pocahantas,korang toron jeh.haha.Jangan bagi adik atau anak tengok Disney channel,rosak akhlak mereka nanti.

12.IBM
Perkomputeran IBM.PC die tak style la,burok.Tak nak sapot pun.Kat opis aku semua pakai Dell.Dell product US.

13.Kimberly-Clark
Kuarkan produk-produk macam tisu dan pad perempuan ketika datang bulan dan pampers bayi.Jenama adalah Kleenex,Kotex dan Huggies.

14.L'OREAL
Produk-produk perapian diri.Gel rambut,pencuci muka,syampu dan sebagainya.Antara syarikat-syarikat berkaitan adalah:
-Giorgio Armani
-Redken
-Lancome Paris
-Maybelline
-Biotherm

15.Nestle
Banyak produk-produk harian kita pakai produk jenama ni,sedangkan mi segera yang kita masak dulu pun ada skali.Contohnya:
-perrier(air mineral)
-milkmaid
-maggi(ah lepas ni makan mamee tak pun indo mee,lagi masyukk.cintan pun orait.Jangan cakap cintan pun produk israel,nama cina kangkung habis Cintan ko tau tak)
-Nescafe (lepas ni amalkan Kopi Larat Pak Semaun atau kopi cap kapal api.Kopi putih Ipoh ke.)
-Nestea (teh berperisa)
-Kit-kat(berehat sebentar bersama kit kat)

16.Nokia
Pembuat henpon yang pemes.Sebbek aku ngan Bon pakai LG ngan motorola.Aku henpon korea,aku sapot North Korea buat nuclear reactor,tanam uranium bebanyak.Masih ada masa untuk berubah pengguna-pengguna Nokia.Dah la cepat hang,senang rosak,button boleh cabut-cabut,buruk,tak ensem,besar gaban,font kecik,GUI tak lawo(aku memang tak suke nokia sejak dulu lagi).Tapi model E71 tuh macam cool jek.

17.Sara Lee
Ini company tekstil dan barang-barang keperluan lain.Antaranya:
-Hanes (baju)
-Kiwi (pengilat kasut)
-Champion(baju gak)
-Ambi pur(pewangi keter)
-Brylecream (penjagaan rambut)

18.Intel
Senang cite,buat processor chipset ngan mother-fucking-board.Jangan terpengaruh dengan Quadcore mereka.Beli lah AMD.

19.Akhir sekali,Timberland.

Sekian Terima kasih,penat woih taip.

15 comments:

ku.mahu.KAY.tahu said...

hahahahhahaha
thanks paan for the info
gaye macm swoh boikot
tp setiap bende yg ditulis ade terselit nada sedih plak kan
ngahahaha
dun worry
i also feel the same
hahahah
po lagi
boikot!!!!!!!

mencari hitler yg baru.HAIL HITLER

ask said...

paan mmg camtu.
xmo lakukan dosa tp syng meningglkn nye.
=p
jom mapley!!
ak mmpi g sithick.
fak.

paan terjatuh lagi. said...

As mimpi tentang asal usul.Seruan tuh,balik negara cepat.

zopakkun said...

owh.aku rindu white coffee ice mapley2 kat tronoh...mapley kat shah alam xde jual white coffee la.nubs!

sokong boikot~

GER said...

sokonglah barangan buatan GERman...

GER said...

nk white kopi kt kL ni minom kt oldtown ar sambil layan roti bakar dia...oldtown ni bkn us kn??ipoh mali kn??

ask said...

seyes.
cuba korg carik mamak yg masak sedap yg sithick kt KL.
manede.
sume xbes.

zopakkun said...

betul tuh ask...kat sini belum ade mapley lg yg bjaya memikat selera aku.haha

paan terjatuh lagi. said...

zopak nak makan dekat company bawah jagaan dia jeh.Ameethaba sendirian berhad.

ask said...

paan sungguh faseh berbahase yg tidak kite fahami.
=p

GER said...

cube cek kt PPIM ape barangan buatan israel ni...

zopakkun said...

sorry kawan2...smlm aku minum vanilla coke pas futsal...2 tin plak tuh...janji tuh last..

paan:k a,pas abes intern aku balik italy...cmni ke layan tetamu =P

PeJoL said...

nokia pon israel ker???
bukan finland ker?
xkan nk kene jual kasut timberland???

ask said...

mybe walopn company dari finland.
akan tetapi pemiliknye israel.
israel kn mrempat diseluruh pelosok dunie.
cewah.

Muhammad Afiq bin Mohd Sadli said...

amd x buat 8 core cam i7 lg~ camne tuh? [mcm la ade byk duit nk bli i7, harge da cam sbijik moto]~ huhu~