Wednesday, December 31, 2008

Contengan 2008 dengan kaler pensel Swan

"tiut tiut", central locking keretaku berbunyi membenarkan tuan empunya masuk utk memandu.
aku membuka pintu kereta dengan semangat berkobar-kobar dan penuh keazaman untuk menyambut tahun baru 2009.
aku juga telah berazam untuk tahun yg bakal menjelma entah dari mana-mana ini.
aku berazam.
aku berazam.
aku berazam.
........
....
..
.
"ape yang aku nk berazam neh??!!" desus hatiku ini.
lama ku tenung rpm meter dan temperature meter.
"ish, ape ni? nak men azam2 lak." kata hati ku lagi.
"haaaaaaaa...~!!!!", seumpama pancing direntap ikan toman seberat 14kilogram, aku telah mendapat idea.
dengan penuh bangga, mendabik dada, tidak mengenal budi bicara, dengan kembang hidungnya," aku berazam untuk tahun 2009 yg bakal jatoh pada jam 12malam ini, aku berazam untuk ada azam pada tahon depan."
oke lah tuh kan, ada gak azam aku dari sesetengah orang yang dah 5tahon xdek azam. kalaw setakat name Azam tp xdek azam, mungkin boleh diterima org.

dengan tenang, ak memandu masuk ke persimpangan Bandaraya Makmur Agong Lagi Terbilang, Bandaraya Kuantan.
tiba-tiba hatiku cemas dan lemas, jam menunjukkan pukul 11malam.
keadaan yg tak sepatutnya berlaku telah wujud dihadapan kedua2 bebola penglihatanku.
adakah hari kiamat sudah tiba?
mungkinkah aku dapat melihat pembunuhan besar-besaran berlaku?
adakah ini gara-gara aku mempermainkan azam tahon baru?
mungkin Azam terasa kot.
perkara yg sememangnya di luar jangkaan dan keupayaan pemikiran Albert Einstein dan Pratll, mahupun Vijay.

aku mejadi kalut, tak tentu arah, hilang arah tujuan.
Kuantan jam!!!!!!
wtf??!!
xpenah seumur hidop aku kuantan jam tengah2 malam bute neh.

hampir setengah jam aku tersadai di situ.
terasa seperti boleh masak megi goreng dah rambut-rambut ku ini.
kiri kanan depan blakang atas bawah, semuanya nk menekan horn kereta masing2.
setelah berjaya aku memboloskan diri, tibanya diriku ini di kawasan perhentian di tepi sungai Kuantan a.k.a Benteng.
aku keluar dari kereta dan menjabat tangan pegawai2 penting dari dua buah syarikat gergasi di Kuantan yang telah lama menunggu kehadiranku.
aku terasa seperti org penting sehingga kehadiranku ini ditunggu2(keh3, perasan bak).
dengan kehadiran dato2 dan yg berhormat, aku meneruskan perjalanan ke padang teruntum untuk menyaksikan gelagat2 manusia dan sambutan tahun baru ini.
kelihatan ibu dan bapa duduk2 di bangku sambil melihat anak2 kecil bertempikan di sana sini.
tak dilupakan couple2 yg bermesra di sana sini, mungkin menunggu line clear untuk menanam benih.
tanpa mengendahkan kesemua itu, kami meneruskan perjalanan kaki ke dataran yg kelihatan semakin hampir.
cahaya spotlight dari empat penjuru dataran menerangi kawasan tersebut seperti siang hari.
memandangkan kawasan tersebut adalah rumput, aku terpaksa menyenseng seluar untuk masuk kerana hujan lebat yg turun sejam sebelumnya.
kelihatan live band yg dimana penyanyinya terjoget2 tanpa perasaan aib kerana sudah tua.
diminta jaoh nasib2 sebegitu.
setelah pusing tanpa henti, kami pun berhenti duduk di tepi2 untuk menghilangkan lenguh di kaki yg semakin uzur dimamah usia.
kelihatan ramai remaja2 sekolah yg belom mengenal erti vibration, wastewater, heat transfer, mahupun structured programming.
aku hanya mampu memandang dengan penuh sinis.
korg sepatotnye duk kat umah, bace buku, xyah ad life lagi time skola. noob.
hati ku memaki mereka.
tah kenapa pun aku sendiri xpaham.
tak lupa juga cara mereka mengenakan gaya2 dan trend2 yg dianggap terkini.
jelas terpampang bahawa mereka masih belom matang.
xlupa juga dengan gadis2 bawah umur berpeleseran tak menentu arah.
mereka masih hingusan yg dibawa arus permodenan yg tak mengenal mangsa, hingusan yg belom kenal erti kesusahan untuk memahami lecture Vijay mahupun Guruswamy.
hingusan yg hanya pandai merintih simpati matawang ibu bapa yg keras berkerja.
hingusan yg belum pandai menghargai jasa2 dan keringat ibu bapa.
hingusan yg memakai g-string menutup buah dada dan bra menutup alat kelamin.
sekali lagi, aku hanya mampu memandang sinis.
sambil mata ku liar memandang chickies2 yg berkeliaran di kalangan golongan2 sekolah rendah dan menengah, tiba2 jiwa ku tersentap.
jantungku berdebar dan semakin laju.
ingin saja aku bangun, berak ditepi jalan dan tampar sekumpulan budak2 ini dengan tahi.
sekumpulan ini berlagak ganas, seperti samseng di jalan raya, polis kata jangan, kita berlagak seperti beruk2 di jalan raya, polis kata jangan.
ini bodoh.....
mereka bodoh...
mereka bodoh...
mereka bodoh...
adakah anda dianggap ganas klw memakai celak, rambut tercacak, kasot but, talipinggang tengkorak, tetapi memakai baju MY CHEMICAL ROMANCE???????
watheFUCK????
si bangsat alam, najis dunia, tahi masyarakat ini beramai2 memakai baju MY CHEMICAL ROMANCE dan berlagak ganas~!!!!!
adakah logic dalam pemikiran anda2 sekalian, MCR = ganas????
inilah generasi dimana kita boleh menganggap mak bapak xajar, berak xbasoh, kencing sambil buat handstand.
najis mughalazah sungguh, samak smpi mati pun dianggap najis lagi.
diharap diri sendiri jaoh dari perbuatan2 najis tersebut.
(maaf di atas hamburan kata2 lucah dan kotor, perasaan amarah dan amuk membuak2)

oke, cukup dengan memaki hamun.
mari kita kembali kepada mood tenang, lelaki kacak bergaya tampan disukai mertua.
setelah sekian lama menunggu, upacara 'countdown' telah bermula.
9...8...7...6...5...4...3...2...1...
SELAMAT TAHUN BARU~!!!
terdengar jeritan pengunjung2 di dataran.
kami menunggu dengan penuh debaran.
tup tap tup tap..
...
...
...
"waaah, tuuuu tuuuu". kata seorg kanak2 kecil kepada ibunya.
kelihatan satu cahaya merah mengejar angkasa.
tinggi...
tinggi..
dan..
jatoh..
eh jatoh lagi...
eh2, makin ke tanah...
tup..
ilang..
*ting ting ting*
ak bingung.
mane perginya bunga api tuh??
sekali lagi, cahaya merah naik ke angkasa, dan................. jatoh.
cilakak bangsat punya polis, die tembak flare jek dari bot.
ingin sahaja aku menggunakan kuasa veto untuk menelefon presiden amerika syarikat melancarkan kesemua peluru berpandu berkuasa nuclear dan mengebom bot polis tersebot.
tetapi, setelah sekian lama berfikir aku pun reda.
mungkin xckup bajet, maklumlah, gawat.

kami pun meneruskan perjalanan dengan kenderaan masing2 ke Teluk Chempedak dengan penuh harapan agar dapat melihat gadis2 yg telah cukup umur dan hot2 di sana.
Alhamdulillah,
doa kami termakbul.
umpama di syurgawi, gadis2 dan amoi2 comel di sana sini berborak dan gelak ketawa.
masing2 tersengih2 sambil mengutuk2 dan mengusha gadis2.
jam telah menunjukkan pukul 2.30 pagi.
perut masing2 pun sudah semakin berkeroncong.
kelihatan McDonalds di sebelah tempat kami melepak.
dengan perasaan penuh nafsu ingin makan, kami lantas duduk di satu meja di luar McD tersebot dan membeli makanan masing2.
aku hanya order set Quarter Pounder Regular.
sambil mengadap tray berisi Quarter Pounder, coke dan fries, aku membelasah makanan ku sehingga lebam.
satu demi satu hidangan aku telan dengan mulut ternganga luas.
kelihatan apek2 yg baru pulang dari club2 berhampiran berada dalam keadaan mabuk dan terhuyung hayang.

dalam keadaan riuh tak menentu itu, mataku terpandang seorg lelaki yg bersweater kelabu bersama satu gig bag di belakang beliau.
"hmmm.. maybe wat performance kot tadi," ak mengagumi gig bag beliau smbil cuba meneka brand gitar di dalamnya.
mungkin Ibanez, Fender, Gibson atau JEM steve vai punyer ori series.
hatiku gelak kecil memikirkan perkara2 tersebut.
tiba2, dengan tangan yg pantas, beliau merampas dua bekas minumam dari meja yg telah ditinggalkan orang, buang ais dan membasuh bekas tersebut.
tindakan drastik beliau menyebabkan rakan2 semeja turut menoleh untuk melihat.
tanpa segan silu, beliau masuk ke dalam dan meminta re-fill di kaunter.
dalam hatiku mula timbul perasaan marah dan hina.
ak tau lar ko rockstar or watever, tp xyah lar wat perangai huduh tuh.
bawak gitar mahal2, xkan nk bli air pun xmampu.
xperlu lah menjatuhkan imej karyawan2 yg lain disebabkan ingin meminum air dari McD.
manelah masyarakat melayu ni xpandang serong kat pemusik2 tanah air mahupun yg lama ataupun yg baru saja menceburkan diri.
ya betol, xde salahnyer perbuatan tersebot.
tp, pikir lah sikit, pengemis tepi jalan pun xbuat macam tuh.
apelah sangat RM2 kepada seorg karyawan untuk sebekas air coke large.
aku cukup kecewa.

asyik aku memandang gelagat lelaki tersebut, tiba2.
"assalamualaikum bang," aku menoleh ke kiri.
dunia umpama berhenti seketika.
kelihatan seperti bidadari yg turun dari syurga langit ke tujuh.
kulit putih mulus, berwajah ayu.
bertudung dan menutup aurat.
dia tersenyum........


sket2 dah ar..
huahuahuahua..

SELAMAT TAHON BARU.

14 comments:

ask said...

ceh2.
sambung r weh kalo brani!

paan terjatuh lagi. said...

panjang gila babik entry neh.pebarang pakai flare jeh,memang betul-betul sambutan tahun baru jahiliyah.tengok kalau dkt kuala kangsar,semua beramai2 berpusu-pusu ke masjid,sembahyang sunat tahun baru,kan indah.tak ada aktiviti2 hedonisme neh,hehe.

betul kan dunia rasakan berhenti seketika,rasa macam masa tuh jugak nak jumpa bapak die nak masuk minang.

p/s:kawen itu sesuatu yang mengerikan.

ask said...

pade kite kawen ialah menikahi sesorng dari jantina yang len dan bersedie untuk menunaikan tanggungjwb yg telah diberikan berlandaskn pada hukum islam.

pada paan kawen ialah bersetubuh tanpa sebarang ikatan,peralatan nyah-kehamilan,dan tidak lupe pade alat kelamin yang kerdil milik farhan.

p/s: sbb tu paan takot kawen

paan terjatuh lagi. said...

hahaha as mcm butoh.aku ada banyak reference ok sebab hebat di ranjang.haha

ask said...

nnti leh aja adeng.
die lemah.
lgpn die indhu.

paan terjatuh lagi. said...

aku baru pas jumpa nadeng.teruk gak die tuh

gEr said...

pagi2 hari membace novel...menarik2...

ku.mahu.KAY.tahu said...

giler bak ar..bon memg karyawan agungyg diturnkuna dr putik teratai paling pucuk..hail bonzer..yer..paan memg menganggp pernikahan itu seperti bermain chess atau dam cina..bes..tp tkbleh lame..nnti boring..hahahhahahahhaha..dan semoga trasher diberkati Tuhan

long live trasher!!!

zopakkun said...

thanks again bon...karya ko menyebabkan aku menjadi tumpuan di opis pg2 neh...tergelak kaw2 di dpn komputer...kalo aku bg link blog neh kat diorg pasti diorg mengerti.

ask said...

long live Rahman 'Da Trasher King' Bon!!

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) said...
This comment has been removed by a blog administrator.
woody said...

bro..
find an appropriate column to advertise ur blog..
ur advertisement will be remove soon enough..

GER said...

hahaha....kan da kene dlete...buduh sungguh

ask said...

die mnggunakan blog trasher hebat ne sbagai batu loncatan untuk mempromosi blog sndri.kite kne mintak charge ne.advertising charge.baya2.