Sunday, February 15, 2009

BADAN CERGAS OTAK CERDAS

Ketika orang ramai sibuk bercanda di panggung wayang,shopping complex mahupun taman-taman awam di seluruh dunia ,empat orang daripada sahabat kita memilih untuk menghabiskan masa dan tenaga mereka dengan aktiviti yang berfaedah lagi menyihatkan badan iaitu menyertai Kejohanan Tertutup Ragbi 10 Sebelah Petronas 2009 bertempat di Padang Ragbi UKM,Bangi.


Keempat-empat mereka bemain untuk Petronas Corporate atau lebih dikenali sebagai KL Warrior (nama ganas mereka di atas padang). Empat sahabat kita itu ialah Hairul Nazmi, Mazuan Ibrahim, Zulamryn Azfar dan Zulfadli Ahmad. Namun ibarat gadis cantik manis lemak berkrim disukai ramai lelaki GERsang, Zulamryn turut bermain untuk Petronas Carigali. Biasalah kalau dah hot.


Dalam kejohanan dwitahunan itu, KL Warrior berjaya melangkah sehingga ke final cup. Prestasai sahabat-sahabat kita amat memberangsangkan dan sedap mata memandang,terutamanya Zulamryn yang bermain dengan cemerlang sebagai blind wing pilihan pertama. Semasa di peringkat kumpulan. KL Warrior tidak bolos langsung apabila Zulamryn berada di atas padang. Malah dia berjaya melakukan dua try dan banyak assist yang menarik tertarik kau memang da bomb! Mazuan juga cemerlang sebagai center dan Hairul Nazmi mempamerkan kemahiran beliau sebagai scrum-half. Zulfadli pula seperti biasa melakukan tugas sebagai waterboy dengan tekun dan amanah disertai senyuman ibarat sang suria yang memancar cahaya. Air yang disediakan hanyalah air mineral manakala air-air kegemaran ramai seperti Teh O ais,White Coffee ais dan Milo ais tidak dapat disediakan kerana Asfirdaus Asri sebagai tuan punya Ameeth Sdn Bhd menolak untuk menaja air pada saat-saat akhir kerana bantahan dari rakan niaganya,Akalil Asyraf. Zulfadli juga kadang-kadang masuk sebagai hooker apabila hooker pilihan pertama mengalami kepancitan yang amat dahsyat.


Namun malang sekali kerana KL Warrior tewas kepada Penapisan Melaka di final cup. KL Warrior tewas 15-12,iaitu 3 mata hasil daripada drop goal yang bajingan.Namun apa yang perlu dipuji ialah semangat kental KL Warrior yang tidak menyerlah kalah walaupun ketinggalan 10 mata pada separuh mata pertama. Mereka nyaris bangkit menyamakan kedudukan apabila Zulfadli melakukan try di bawah tiang gol :p. Conversion juga berjaya disempurnakan namun asakan demi asakan yang dilancarkan selepas itu tidak dapat mematahkan kekentalan pertahanan Penapisan Melaka yang degil bakk .


Walaupun tewas,namun apa yang memuaskan hati ialah mendapat kesempatan bermain bersama sahabat taulan serta berkenalan dengan staf-staf Petronas yang lain di samping meluaskan network. Selain itu kita juga perlu mengagumi kesungguhan staf-staf yang lebih tua daripada kita namun masih mengamalkan gaya hidup sihat. Jadi kepada rakan-rakan yang tidak dapat melihat kaki mereka sendiri apabila menundukan kepala kerana dihalang oleh perut sendiri,silalah rajin-rajinkan diri anda. Bersenamlah sekurang-kurangnya 20 minit setiap hari, tiga kali setiap minggu.


Sekian.

Badan cergas,otak cerdas.

15 comments:

ku.mahu.KAY.tahu said...

ko mane leh jd hooker
ko tk hot kot
hooker kene la hot dan berbdan seksi
kasi daud hooker sudah

*hooker=u know what i mean
ngeheh

why.don't.you.ASK.me? said...

zopak maen 'hooker'?
bape hengget pak?
rm5 skali pancut?
indhu ka?
zopak stai minat hooker indhu ne.

paan terjatuh lagi. said...

ketika korang di padang ragbi,aku di padang utp bermain layang-layang bersama aleya.kan bon?hehe

zopakkun said...

Definitions of hooker on the Web:

1.United States general in the Union Army who was defeated at Chancellorsville by Robert E. Lee (1814-1879)
2.English theologian (1554-1600)
3. streetwalker: a prostitute who attracts customers by walking the streets
4.a golfer whose shots typically curve left (for right-handed golfers)
5.(rugby) the player in the middle of the front row of the scrum who tries to capture the ball with the foot

definisi hooker aku utk num 5 tu ek.daud pnye aku tatau.wakaka

GER said...

hahaha...patot ar aku msg ajak men futsal xrep...hampesss...men ragbi xajak siott...

opah said...

mase ak sko la dlu,
cikgu chot(coach rugby skola ak) dier kte kriteria yg plg penting skali ntok mnjd hooker nh ade 1 je.


1.Ko adlh orng yg plg ensem skali dlm tim.

sbb tu kicap hooker tim ak dlu


hahaha

opah said...

mase ak sko la dlu,
cikgu chot(coach rugby skola ak) dier kte kriteria yg plg penting skali ntok mnjd hooker nh ade 1 je.


1.Ko adlh orng yg plg ensem skali dlm tim.

sbb tu kicap hooker tim ak dlu


hahaha

why.don't.you.ASK.me? said...

ptot zopak men hooker.
beliau adalah material ghey2 sekalian.

opah said...

lame syial xmen ragbi
windu bakk
bdak dh mcm boomer dh
haha

ku.mahu.KAY.tahu said...

hahaha
hensem
zopak ghey material
ger swoh ajak dier men ragbi
paan men layang2 ngn pompuan
lewis abg as
pefak nie
korg sumer dah cacat otak ker??

zopakkun said...

ghey material?tuh cacian ke pujian?huhu

bak kata pasha aku men hooker sbb aku plg hensem dlm team tuh. :P

to all my ghey fren aku straight ok.x caye tye daud.wakaka

ajak ger maen rugby?jd ape2 nti kne pukul aku ng parent die

paan maen layang2 ng pompuan.paan mmg.konon bro.tp jiwa babe kot

:p

|sMa| said...

pasukan ingin berhibur~

nice :P

paan terjatuh lagi. said...

aku bro tegar kut.hahaha

why.don't.you.ASK.me? said...

paan broda.
haha!

GER said...

kalid hinduuu
cium muntot bos slalu...