Sunday, May 3, 2009

Melepen di Sg. Gabai Waterfall

kabare semua..

Seperti mana yg kita tahu, jumaat adalah hari pekerja atau panggilan manjanya iaitu 'hari buruh', yg bangangnya pekerja yg bernama buruh x dapat cuti pon. Maka syokla warga kerja lain, ada extra cuti, manusia zaman skarang guna konsep makin byk cuti, makin byk dosa free. Bagi kita yg dapat cuti ni, kita seharusnya bersyukur kerna dgn peluang ini, dapatlah ahli2 pasukan bertemu dan beriadah secara halal dan sihat.

Ke manakah destinasi riadah? Lama jugak la kami dok pikir mana nk pi sebenarnya. Ada yg nk pi genting highland, ada yg nk pi 'hotel nova', ada jugak yg masih x sedar diri xnk pi mana2, nk duk umah buat benda haram yaitu men wow, ada juga yg hanya mau beriadah atas table dan mencucuk bola-bola bernombor. Tapi malangnya ada seorang saudara kita yaitu alkhulul tersalah cucuk bola, lalu beliau dgn hati gumbira sedekah duit kat member2. Terima kasih alkhulul.

Nak dipendekkan crita, destinasi riadah adalah di Sg. Gabai, tempat dimana terletaknya air terjun gabai yg indah. Plan asalnya nk pajak bertolak dipagi hari, tapi apa bole buat, semua warga wangsa maju adalah melayu bertopengkan hindhu, bangun tidor sgt lambat juga, terutamanya hindhu putih yg berasal dari seremban.

Pasukan ingin berhibur kali ini dipajaki oleh kay,as,perjelotan,stopek,pit/prem,chop dan deng@kachak. Sampai saja di air tejun sg gabai, terpancar indah budaya melayu cekik darah, parking kat sana kira ikot kepala. Seb bek kepala takuk dia x pajak kira skali, kalo tak mampos nk byr kerna kepala takuk atuk bercabang tiga ya anak2. Da selesai park kete, semua muka ahli bertukar jadik babun dek terlampau excited x sabar nk meredah air terjun dan mengusha gadis2 lori ayam yg tersedia free disana. Tapi x sampai lima minit, muka babun bertukar jadi muka anak haram, sekor2 dah mcm nk mampos panjat tangga tinggi melangit.

AKHIRNYA, tangga yg mcm syaitan tingginya itu selesai didaki. Sampai juga kami diatas, dan seperti yg dijanjikan, berduyun2 lori ayam kluar masok perkarangan air terjun. Pelan2 kami carik port nk letak brg. Port telah selesai dipajak, maka semua ahli dgn bangganya membuka pakaian di khalayak ramai. Sgt fenin kepala melihat bulu2 puting berselirat para ahli dan keenakan aroma badan yg menusuk kalbu.

Masok saja kaki dlm air, tudia penangan air terjun yg sejuk mencucuk rahang menjelma. Pelan2 para ahli rendam telor didalam air nk kasi warm up bahagian sulit. Aktiviti mandi manda diselitkan dgn aktiviti huru hara dgn bertujuan menghalau couple2 yg sebok dok menggedik dlm air. Di kala dok sebok berhuru hara, mata kay terbeliak melihat sekujur tubuh lembut gemalai, berambut panjang ikal mayang DAN tidak berbaju! Bulu dah meremang, badan da naik stim, namun bahagian sulit kay teros tertanam kedalam dek mengetahui tubuh itu sebenarnya milik anak sedara aru koffin kanser yg bergembira bersama jiran2 beliau yg berambut panjang.

Tapi benda plg best ktorg buat kat air terjun itu adalah.... TERJUN AIR! Walaupon ayat atuk ini ada sedikit kehindhuan, mari atok jelaskan. Dikala seronok kami rendam badan dlm air, Chop dgn hati keringnya mendaki batu air terjun, berdiri dgn gaya 100% org asli di atas batu dgn lagak seperti beliau adalah simba the white lion, melolong seperti tarzan dan sliding atas batu lalu terjun ke bwh!!

Tgk gaya dia terjun nmpak mcm horror, namun beliau lek nothing bangun dan berkata "Best dowh. Angpa pi naik pahtu terjun!". Dgn pantas Pitmin yg badan beliau dah mcm kena rasuk hantu bekam meluru nek atas dan terjun dgn gaya seorg presiden MIC! Kami yg kat bwh nih teruja tgk pit, lalu suma pi naik atas nk pajak terjun. Sememangnya perasaan dikala terjun itu adalah TARBAEK! Video disediakan jika anda x percaya! Tapi selepas ini, pihak berkuasa sg. gabai mungkin akan mengharamkan aksi terjun ini kerna mereka mendapati isipadu air semakin berkurangan pabila kay selesai terjun. Tatau la sebab pe jadi camtuh. Kami pon bingung sampai skang.

Setelah penat terjun dan mandi, kami bercadang melepen sambil minom di Look Out Point, tempat dimana anda dapat melihat seluruh view Kuala Lumpur dari atas bukit. Sememangnya ia satu kawasan yg indah, namun bukan indah bagi stopek. Beliau mencipta sejarah sbg manusia pertama di kawasan itu yg berjaya menggedikkan kaki lalu menerbangkan selipar sendiri jatuh gaung. Kesian sungguh beliau terpaksa menebalkan muka dari koyak dek malu dgn perbuatan sendiri.

Demikianlah, coretan aktiviti riadah pasukan ingin berhibur cawangan wangsa maju sempena hari buruh yg lepas. Gambar2 para ahli meng-enjoykan diri akan disediakan sepantas mungkin. Mungkin next location utk berhibur adalah di Pulau Perhentian pula rakan-rakan? InsyaAllah.

P/s: utk jelot, kalao nk tebalkan jubho, anda boleh mai puchong singgah umah atok. Atok bole kasi rawatan nk tebalkan isi-isi bawah. Teknik atuk dijanjikan berkesan. Tak percaya tanya as.

16 comments:

syfq amr said...

niaqharam kes jatuh slipar pon diperjelaskan utk penonton.... tahik kuda pnya tok awid... namun terjun air adalah the bomb... terbaik... awek yg tgk smua terjojol tetek sbb kagum...

ku.mahu.KAY.tahu said...

terjun air adalah hindu
tp itu best!!!!

woody said...

if this is a fuck face (=_=), what is an anak haram face????

hahahhaa...

nice ess aktiviti..
alkhulu..
hahaha..

ku.mahu.KAY.tahu said...

fak nadim
dewa dah bagi name dah kat aku
memg GG ar ak pasnie
kene ikot segala perintah dewa
hormat tok aweed nadim~

why.don't.you.ASK.me? said...

muka nak haram senang je.
g ke facebook.
cari tab carian.
gunakan search by name or email.
type 'ahmad nadim bin faisal'
insyaallah jumpe.

billy aman said...

ehmaaa..alkhulu..tebel nmenye. nipis2 sudey tok aweed oi. nme cm character lookin for rain god pun ad..mogobja

JeLoT said...

tulang pungkoq ku retak gara2 terjunan salah msuk trek..adeh2..
tok aweed sile bire sedikit daging pungkoq mu

Merissa K. said...

denng.
hoho.

paragraph pertama anda sgt penuh dengan sarcasm. hari buruh tapi buruh tak dapat cuti ehh?

niceeee.

:)

zopakkun said...

korg mmg hind.janji pg tp tghari x bangun2 lg.

JeLoT said...

alaa zopak..phm2 la..sume kan buruh..haha

syfq amr said...

ok la tu plan jadi.. walaupon bgn tgh hari.. ignat sng ke... slalu plan susah nak jadi kot... hahaha... dah la happening.... tgk a nt video saket jubo terjun air bak org asli tuh... sapa nak upload ak x sure.. haha

Tok Aweed said...

Muka anak haram sgt senang dijumpai di perkarangan kawasan snuker sekitar seluruh malaysia. jgn salah faham ya, cuba cari table dimana ada bola bernombor di atasnya. Cuba lihat si pemain yg terpaksa hulur duit dek kena pow x hengat oleh mmber2 ketika berlucky ball. Muka tersebut sgt mirip dgn anjing sangap seks bukan? Itulah dia muka anak haram.

ku.mahu.KAY.tahu said...

fuck tok aweed
tp muka org yg memakan duit yg dihulur oleh penerima pon bermuka hepi bagai anak haram yg suke makan duit haram juga.so same jer la
paper pon fak tok aweed.nnti bawak ko jmpe haji kahar~

syfq amr said...

fak haji kahar jugak.. hahaha

why.don't.you.ASK.me? said...

rasul da jamin kita!

zopakkun said...

haha.kahar ahmad mnjadi mangsa kerana air terjun kemensah yg gg?

btw,benci syial tgk muke mkcik pnyokong kuat kahar ahmad tu